torstai 12. joulukuuta 2013

Karpimpi sima


4 l vettä
250 g fariinisokeria
200g karppisokeria
(1/2 maustemitallista steviaa)
3 keskikokosta sitruunaa
1/4 tl hiivaa
rusinoita
3 kpl 1,5 l pulloja

Kiahauta pualet vedestä ja kaara sokereitten päälle. Hualehdi siittä että karppisokeri liukenee kaikki, se kun ei sitte ennää kylmään tahro liueta. Lissää loput vedet ja puristettu sitruunamehu. Liuota haaleeseen liämeen hiiva. Anna käyrä huaneenlämmösä vuarokausi. Pullota ja lissää joka pulloon 1 tl oikeeta sokeria ja rusinat.

Tossa on aikataulua:
1.päivä: ämpäriin
2.päivä: pulloihin
3.päivä: pullot kylmään
4.päivä: voi jo maistaa
5.päivä: valmista
10.päivä: hyvvää viäläki

Kyl se hiiva varmaan osan siittä fariinisokerista syä, mut ei tota silti karppaajan kannata litratolkulla naamaans vettää. Maku on sama ko tavallisesa simasa.

Ei kommentteja: