keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Lihapullat ja kermakastike


400 g jauhelihhaa
muna
2 rkl ketsuppia
1/2 tl sualaa
1 tl valkosipulijauhetta
valko- tai mustapippuria

Laita aineet kulhoon ja sekota niin kauan, että jauhelihan rakenne rikkoutuu. Eli siinä ei näy ennää niitä liha"matoja" ja taikina on koosa pysyvä köntsä. Pyäräytä ruakalusikalla kulhon laitaa vasten taikinasta kökköja ja paista ne pannulla voisa.


Kermakastike:
2 dl kermaa
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl sinappia
1/2 tl sualaa (tai maun mukkaan)
ripaus valkopippuria

Kaada kerma pannulle. Vatkaa haarukalla vehnäjauhot vetteen kermapurkisa ja lissää kermaan. Sekota joukkoon sinappi ja mausteet. Anna kiahua sen verran, että paksuuntuu sopivaks.

2 kommenttia:

Carita kirjoitti...

eipäs ole tullu ikinä ajateltua jotta jauheliha taikinaan vois laittaa ketsuppia..hmm. tää pitääkin kokeilla, kiitoksia vaan vinkistä :)

Maija kirjoitti...

Kaverin mies sen mulle opetti. Ihmettelin sen hyviä jauhelihapihvejä ja se sano että salaisuus on ketsupisa. :-)