sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pitsa.


Pohjataikina:
2,5 dl lämmitä vettä
1 pkt hiivaa
0,5 tl sualaa
3 rkl oliiviöljyä
5-6 dl jauhoja

Päälle:
400 g tomaattimurskaa
1 pss (175 g) emmentaaliraastetta
pitsamaustetta
ihan mitä tykkäät

Ihan ensimmäitteks laita tomaattimurska pitsamausteen (+ sualaa, pippuria, yms maun mukkaan) kans kattilaan kiahumaan paksummaks, vetinen pitsa ei oo hyvvää.
Sekota hiiva lämpimään vetteen ja lissää muut aineet vaikka lusikalla. Vaivaa lopuks käsin kunnes irtoo kulhon reunoista. Anna levätä 10 minuuttia. Levitä kahrelle pellille lituskaks. Niihin sit tomaattisoosi ja täytteet.
Uuni 225 astetta, vartin verran melko alhaalla.

Taikinasta saa kans pari hyvvää leipää, soppii hyvin sosesopan seuraks. Älä taputtele ihan littanaks, jätä noin pari cm paksuks ja anna nousta pualisen tuntia. Ripottele päälle sipulirenkaita ja paistettua pekonisilppua. Juustoraastettakin voi ripotella paistamisen loppuvaiheessa, pyssyy päälliset paremmin paikoillans.

Täsä sitä juustoo ei kyl oo.

1 kommentti:

Carita kirjoitti...

meillä oli perjantaina pitsapäivä..nam nams mums mums..