sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Possunpihvikastike.


500-1000 g possun filettä (esim. Atria)
voita paistamiseen
vettä
sipuli
tuaretta inkivääriä
pari issoo valkosipulin kynttä
punapippuria/chiliä/pippuria
2 dl kermaa

Ota liha lämpenemmään huaneenlämpöön ainaki tunti ennen paistamista. Ruskista filepihvit kuumalla pannulla. Laita lihat kattilaan ja kiahuvaa vettä päälle sen verran että lihat peittyy, lissää mausteet. Viipaloi joukkoon sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuari inkiväärin palanen ja halkase se pitkittäin, laita palat kattilaan. Keittele vähintään 1,5 tuntia kansi päällä. Ota kansi pois ja keitä viälä pualisen tuntia, seuraa ettei vesi pääse täysin loppumaan. Lissää kermaa ja kiahauta. Kermaa voi kans keittää vähä kokkoon.

Tarjoo keitettyjen perunoitten kans, tai esim uunipunajuurien kans.

Kuva keittämisen alkuvaiheesta. Valmiista en muistanu ottaa kuvvaa, kaikki meni parempiin suihin. Jopa inkiväärininhooja söi hyvällä halulla.

Ei kommentteja: