rieska:
8 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
0,5 l maitoo
(0,5 tl leivinjauhetta)
päälle:
500-600 g sian kylkisiivuja (noin 3 mm paksuja)
suolaa
öljyä pellille ja käsiin
Sekota rieskan ainekset ja taputtele öljytyille uuninpelleille öljytyillä käsillä neljä puolen sentin paksuista rieskaa. Nostele rieskojen reunoja hitusen ylös, ettei rasva karkaa, ja pistele haarukalla.
Laita kylkisiivut rieskoille ja ripottele suolaa päälle. Paista 300 asteessa 12-13 minuuttia (riippuu uunista, seuraa loppuvaiseessa ettei pala).
Rasvarieska on perinteinen laskiaisen herkku.
2 kommenttia:
Hei, kyselit instagramin puolella mun rieskaohjetta. Se tulee tässä:
1l maitoa
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
suolaa
ohrajauhoja niin paljon, että vispilällä sekoittaminen käy hankalaksi, loput vehnäjauhoa, kunnes hyvä, kiinteä taikina. Paistetaan rieskoiksi 250 asteessa.
Kiitos! Täytyy testata tuollakin tavalla, aina ei voi tällätä päälle kauheeta rasvamäärää. :-D
Lähetä kommentti